Sunday, December 26, 2010

utk sape yg nk blaja bahase jepun..hahahaha!! :P

ini gmbr saye jumpe di pesbuk sape ntah...klakau sehh..sape laa yg gilak2 create nie..naiss one!! :)

.: earthhana :.

Sunday, December 12, 2010

nite @ jpm,putrajaya 1 & 2/12/2010

hye y'all..long time no buzz to diz bloggie...yayy!!! ok, diztime i'll update lil bit bout my work where i'd to be at JPM to upgrade their email system wif an ofismate and a practical lady.. erm, actually there still a man left, d main one..but i dunno until now why..why he dun wanna b wif us..yeah, we understand dat u really stuck wif ur task or mebe u cant go back home late..but at least, tell us y n brief us wut to do b4 we go...dats much better rather than having a gr8 silent,though.even its an order from da big boss but still u can...erm..wut haa?? ..haa!! like a malay words say, 'wat mete gitu,keras pedal btol, wat pekak,wat dek slumber je'..huh..panass!! u did it twice,ok!!! damn!! shit,ciken shit!! sorry. anyway, anyhow, we (3 of us), did hav fun at JPM..n i juz wanna share few pics..lets check it out yo!! :)

this is before...before we start the work..waiting d other team for such a long time..grrr!!

this is during..me n ehem2..hahahah!! havin lil discussion while waitin for da domain to fin setup..lolololo..ooppss!! spot d difren!! hahah!! diz was da 2nd nite, therefore i look difren..hahah :P


this is the end..haaaa...so exhausted lol....thank god i got free dinner from the other team..jom2 balik!! :)


                                                                .: earthhana :.

Tuesday, November 30, 2010

MAHA n Karnival Suarasa time...

hmm..for da 1st time ever ive stepped in these 2 events wif a so call 'sweet boi-fren'..hehehe..tapi, gilak!! memang gilak!! apepon, adela sket gamaq2 nye..maleh nak menaip pnjg sbbnye x best pon...dahle panas meletop..nak fengsan aku ni tau..seb baik ada uncle2 eskrim n anw..so, jom layan gamaq2nye...

      tu dia..besaqnya cempedak ka nangka taktau..malas nk pi dekat2 tgk..hahahha.. :)

ni geng idola kecil wat performance..gilak kompiden mcm superstar ooo!! memang tabik spring arr!!!

  ni sapa x kenai..PM kitala..Dato Seri Najib..dapat gakla jumpak PM kita...hehehehhe


ni haa..kasi besaq skit gamaq nie..nk btau..kete yg aku parking tu haa..jauh kt highway kt tiang letrik nun!! sanggop oo menapak jauh2 smata2 nak masok sini...wuwuwuuwuw..tobat x pi dah..hukhuk... :)

Monday, November 15, 2010

ooppss!! awal n lisa..careful ya!! :)




oopppss!!! sengaje ke x sengaje nie??? hehehehe...

source : kopimilo.com

.: earthhana :.

Sunday, November 14, 2010

monim gift from abah n mama..abg sukur too!! thanxx!! mmuuaahhxx!! :)

monim y'all!!! juz finished my lazy sunday routine..lps solat td, sapu bilik sket2 n sapu d whole ruang bawah..deh..patah pinggang..hehehe..tu kire once a week tu sapu, bkn hari2..dh rase patah pinggang..hayya..haa!! dh knape??nk kutuk aku tules rutin aku kt blog nie?? hahaha!! suke ati aku laa nk tules ape pon.akunye blog kan..aku x suruh pon kau bace blog aku tuh..nk kecoh2 kt org lain pe hal?? lipat kain 3bakul pon nk dengki ke? 3bakul kain tu aku lipat once a week kot, bile2 yg aku rase sempat n rajin nk wat..bkn aku wat hari2 kot ye nk dengki pon..huh. xfaham.
off da topic n back to main title above. yayy!! i loike :) :) time sapu bilik sdiri sambil lepak ngan yaya td..ttbe mama dtg..katenye...ooh..alhamdulillah,bagus anak mama nie ye :) hayya,dr mane plak muncul bondaku nie..haish.. mom, trimas atas pujian..aminn..
2nd gift came from my abah..td pg ada aku susun sume kasut2 kt lua letak dlm lemari kasut n sapu sket2 kt lua tu..sedap sket mata tgk..kan..heh.ttbe time abah kua nk g pasar, dia ckp..'ooo..sape yg kemas susun kt lua ni?? bagus nye!! hehehhe :) :) atiku berbunge lagi :) thanx abah!!
finally, a gift came from abg sukur..dia bg tips for my blog..wahh!! sonotnye!! thanx2!! ni nk kna g ngadap abg sukur ni blaja manually dgn lbh byk..heheh :)
gez i gotta go, mama dh pesan kemas brg2 dia beli kt pasar tu..haish..papai y'all..!!


.: earthhana :.






Saturday, November 13, 2010

nabil (raja lawak) comolot?...!! irma hasmie,u deserve better.

terhangat di pasaran!! pecah rekod pelawak2 malaysia sehh..igtkan pelawak2 malaysia ni kecoh kes dadah je..cayalah nabil..!! superimpose ke pulak?? kalo dh berak tgh jalan, xkan nk ngaku plak..ye dok?? lu pk laa sdiri..!!
.: earthhana :.


world's biggest airplane with 32 wheels!!

THIS AIRPLANE WAS AT THE NIAGARA FALLS AIRPORT RECENTLY (TWICE) TO LOAD COMPRESSORS TO FLY DIRECTLY TO SAUDI ARABIA

32 wheels! -- Costs more than my house to rotate the tires! The World's Biggest Airplane, the Russian Antonov 225. Attached pics are of the Russian behemoth when it came into Medford , OR , to pick up two Sikorsky fire fighting helicopters to take overseas -- it cost $1,000,000 to transport them. It is amazing something this huge can stay in the air. The Wright brothers would never have dreamed it. 




                    source from : fotopages.

                        .: earthhana :.

Friday, November 12, 2010

ceria di pg hari..hahahaha!! :)

seawal 6.30pg aku bgn hari nie..mandi,solat dan mengemas bilik. mula bersiap pd jam 7pg ngan rase yg xpuas ati pd baju kurija ku. 1 per 1 aku pakai dan buang.sumenye xmemuaskan..argghhhh!! buhsann!! kt lua nun ujan, so kena pakai baju yg seswai ngan hari ujan lah lagipon bkn ada site visit nk kna pakai formal..kan.hmm..sdar x sedar dh almost 8pm brlaa aku siap spenohnya. tros aku tron kejutkan iman.
adoilaaa..susahnye iman nk bgn pg, nk kena golek wat lawak bagai pastu finally bogelkan dia, agkut dia ltak dpan bilik air..barulaa dia bukak mata n mandi..huh.tgh iman mandi tu, aku kemas bilik mama sket2,watkan bekpes utk iman n sesiapkan beg skola dia.telupe la plak nk iron baju skola iman, seb baik ada spare yg dh iron..fewwhh...sharp at 8.30am aku antar iman gi skola,then aku senggah beli bekpes n up aku sampai opis jam 9.05pg..lewat 5minet! kompemla aku x punch card..hahahaha!! i loike :) hmm..nielaa rutinku stiap pg kalo korg nktau..haha!! ;)
pg td, time aku gi kt blkg opis nk isi air, senggahla kjap kt incek azhar yg tgh wat p.o yg xsetel2 lg tu...saje btanye since aku pon tkena tempias ketidakpuasan ati bos tntg harga yg 1 nie..haish..incek azhar punye keje,aku pon ikot tkena..bknnye pe, bos xpuas ati ngan spec dlm p.o yg incek azha wat tu,katenye xsama ngan l.o gomen,efeknye tang hargalaa..jd mahal sketlaa...katenyelaa..kan..dh namenye bos,ikotkan ajelaa ye..heh.tp kot ye laa mahal pon, kalo dh untong almost 10k, ye xcukup lg kaa??hayya..siap dia bley ckp cemni tau..'bw fon dtg sini, call supplier skrg, i bet u! saye bukan IT pon bley tau!!'..pergghh!! tcabar siot..tp incek azhar ni kewl je..layanzzz sehh...ape2jelaa..
so berbalik kpd cte pg nie, bile aku tanye incek azhar cmane progress nye, dia pon bgla aku bace email dr supplier..miahahahahahahah!! xsempat aku nk bace email tu,aku dh tgelak besar..oh incek azhar,trimas atas keceriaan ini..ahaxx!! ;)
katenye supplier, mmgla ada pbezaan spec,tp tu x menjejaskan ape2 kt customer,kite lg untong kot sbbnye mende yg dimintak customer tu sbnrnye ada tp specnye tu laa yg dh xde kt malaysia, kt oversea je ada,so gune je laa brg yg same tp spec yg sket berbeza dimana stoknye ada kt msia nie,kan..cnthnye, kete viva laa.ketenye ada yg 1000cc je kt msia, yg 850cc nye mmg dh lama xde kt msia, kt oversea laa kalo ada pon.so, pakai je laa 1000cc,stil viva jugak,bezanya cc dia je yg bsar sket..untong kitelaa kirenye..kan.hmmm..ttbe aku ter pk,aiseh bos nie, supplier nk tlg kite untong lebih pon,bos tamau kaa???pelik..hmm..btol laa stetmen dia tu..'saye bukan IT...', kan dh tkantoi terang2an tpampang kelakuan dia sbg org 'bukan IT'.. hahahahaha...oopss! sowee ye boss..peace no war :)
ttbe incek azhar besuare ngan muka toya dia tu, ' nk soh aku lari gi oversea kot amek brg2 nie!!' miahahahaha!! wak luuuuu!! byknye duit opis nk sponsor... wahahahaahah!! aduhh..pecah perot den..i bet u laa jugak...aduhai boss, ni nk tanya, ni dok bet ni, kirenye sape yg menang sape yg kalah nie haa?? lu pk laa sdiri...hahahahaha!!! lawak btol.. ;)

chinta, jejai n halloween





.: earthhana :.

Monday, November 8, 2010

bangkit!!

hmm.. br je tgk blog mr.sukur, rakan yg dulunye sebumbung mengusahakan 1 perniagaan yg akhirnye tumpas ditengah jalan..ahaxx!! bak kate sukur, 'segelintir aje yg tau..hehe..
ape yg aku rs skrg?? rase penat..penat menjadi robot, menjadi orang suruhan lebih 10 bulan. bak kate en.azhar, ni dh jd lembu dh nie..hahah!! lg terok dr kuli batak rasenye..aahh!! kejamnye dunia!! hehe..tp nk tanak kene teruskan gak..hmm..ada lg sebulan lebih je nk masok tahun baru..takkanla nk stil jd org lame kot?? kan.. mestila jd org baru..yup..mmg dh lame aku fikirkan bende nie..idop yg xde kemajuan melainkan sket simpanan utk mase dpan..tu pon tersepit je rase...haish..
so, insya-allah, tahun baru ni aku akan jd org baru. tutup buku lama, lupekan sejarah dulu..kite bina hidop baru..yeah!! kena kuat smangat!!kena bgn dr kejatuhan nie..blaja merangkak, blaja bertateh balik..asal jatoh je kena bangun..jgn layan je kejatuhan tu..haish.. mcm 'twin' aku ckplaa..i miss d old effa..huhu...chaiyokk!! u will when u believe..change n juz action!! peduli ape org kate..!! juz do it, girl..!! kembalikan kegilaan kau dulu..huhu.. ya tuhan,berikan aku kekuatan utk semua nie..huhuhu...

.: earthhana :.

Friday, October 29, 2010

yesterday's lessons wif En.Wan n En.Azhar ;)

ooh..sudah 12.30 mlm lah..sudah beralih hari..xku sedari..hmm...usai pulang dari majlis di ofis baru, aku tros balik umah n seperti dijangka, mama sedia menyambutku dgn senyuman melebar beserta 1001 soalan..hmm..aduhai mama, jam hampir 11mlm, blom tdo lg? lenkali xyahla tunggu..haish..
tros aku ke dapo, ooh..lega rase ble tgk dapo kmas berkilat..pastinye keje mama..kesian mama..huhuu..then aku naik atas, tros pegi ke bilik blakang..yesss!! 3bakol kain baju yg x terlipat!! haish..terlupe yg cwan xdtg minggu ni sbb g tgk cngah kt klantan..mcm mls je nk lipat, tp kalo x buat, sape lg?? mama laa tu..ish..cian plak..makanya aku laa yg lipat 3 bakul berisi kain tu n mesin oso jemur kain pada jam yg hampir 12 malam!! gr8!! heh. disudahi dgn aku iron baju skola iman utk sok..benci iron kemeja!!! eeeee....!! ape2 pon, kpd mama,even mama xpnah soh adik wat sume nie,tapi..'adik' iklas tauw n ni saje yg dpt adik tolong mama utk hari nie..sket je.. xbyk pon :)
ooh yaa..tajuk kt atas tu?? oo lessons..yup 2 lessons..

1. when i had lunch wif en.azhar..he tot me bout positive life, better future n his experience in construction work..do's n dont's when working especially when wif en.z n en.yusoff.yeah..!! i loike..membuatkan aku terkagum sejenak ;)

2.melihat fatin tlg en.wan wat profile byk2..katenye utk nexweek n coming..wahh!! prepare sesiap..aku pon ada wat tp x sebanyak tu dan x seawal tu ;) pastu mlm nye, incek wan ckp, 'jap isyak da nk masok,smayang sesiap dulu br gerak gi opis br..huish! solat on time tuh!! x btanggoh2 solatnye..gud2!! hmm.. i can see his attitude, salu ada early prepation n agak tsusun disitu.. bkn keje aje tp diri sdiri gak..hmm..1 mende yg patot dicontohi.. :)

yeah, sjak knal incek wan ngan incek azhar selama 10bulan ni, they owez tot me positive things n gimme spirit towards life n work.n the most important thing is they never get angry wif me..ahaxx!! yea!! ;) erm..kutuk?? erkk..tu saye xtau..n tamau amek tau..hehehe.. ;) bknnye ape, jarang2 sgtla nk jumpe org yg salunye postif ,snang bg nasihat n sapot nie.. kbanyakkanye utk sonot je, bile kite susah ye bykla alasan derg..hmm.. utk pauw..apetah lg..besepah kot!! yg stab back?? xyah tgk pon saye nmpk..xyah dgr pon saye tauw sape...yg paling terok tu, bagi saye, yg hipokrit n yg 'play-safe' lah..hah!! bijak2!! gile senang menindas.. damn!! i hate it!! gile x iklas idop kau!! huh.. aduhai manusia..macam2!! sabo je laa..

ape2pon, a very big thanx to incek azhar n incek wan!! wa respek lu arr!! sowee manyak2 sbb saye tau saye ni xpakar x sebaik korg..sowee eh..guide me owez k ;)

lastly, yg paling aku hepi arini bile tgk 1 opis bkumpol utk solat berjemaah bersame..ngan bos2 skali menurunkan darjatnya sbg bos bersatu bersame dgn pekerja2nya sebaris dlm 1 saf,tunduk menghadap yg Maha Esa,Yg Maha Agung..ya tuhan! rase mcm nk amek video je wat knang2an..bkn snang tau! once in a blue moon kot..hehe...aduhai..sejuk hati aku tauw...tesenyum til now, kan best kalau hari2 cemni..aminn ;) :) :) sekian.... :)

.: earthhana :.

Wednesday, October 27, 2010

saji tok ti vs lady gaga

Grab this from out of nowhere juz to share wif u all..tatau sapa punya kurija laa nie..jahat btol..huhuhu..

.: earthhana :.

Friday, October 15, 2010

video sempena kejayaan atlet malaysia..congratz!! ;)

well, nie video lame,bkn stakat utk atlet kite yg pecah rekod, pecah target 12 emas..untuk kite2 semua pon boleh, untuk naik kan shemangat...so, enjoy... ;)

video

.: earthhana :.

Thursday, October 14, 2010

Funny Ruben n Maher Zain's song..i loike ;)

stil in maher zain's mode s he's stil in Malaysia..so, njoy da vc..i loike ;P

video

Tuesday, October 12, 2010

keterujaan wardina bertemu maher zain

Alahai..bertuahnye badan,free2 je dpt jumpe maher zain..hmmm.layanzz...semangat gile wardina tu!! i loike ;)

video

Sunday, October 10, 2010

4 dan Imam Syafie..same2 kite amalkan.

  • Empat perkara menguatkan badan

1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas

  • Empat perkara melemahkan badan

1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam

  • Empat perkara menajamkan mata

1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih

  • Empat perkara merosakkan mata

1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat

  • Empat perkara menajamkan fikiran

1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama

  • 4 CARA TIDUR

1. TIDUR PARA NABITidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit danbumi.
2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAHMiring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solatmalam.
3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBAMiring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyakdimakan.
4. TIDUR SYAITANMenelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

* Kalau ada kesudian .. Tolong sebarkan maklumat ini kepada saudara Muslim - Muslimat yang lain agar menjadi amalan kepada kita semua. Ilmu  yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yangmengajarnya meskipun dia sudah mati.

hari penat saye tp xpe.. ;)


 alaa...dh 12.35pg ke..dh masok hr ahad lah..adduhh..cptnye mase..huhu..penatnye rase..jam segini br bley rehat..haish..sok tatau la bgn kol bape..huhu..sok xde sape pon kt umah nie..bgnla kol bape pon..ahaxx!! ;) bknnye ape..letih tau..br je abes kemas umah yg berantakan kt bwh nie..uhuk uhuk..tringat plak kt mama. hmm..

mama dearie, adik tau mama x sengaje tgglkan umah berantakan cemni, ni mesti lps majlis kt umah ni, mama tros bekejaran gi kl kan? tu yg xsempat kemas tu..hmm..xpe, adik faham. bknnye adik xbiase kemas umah, hari2 pon adik kemas,kan mama kan? x banyak ye sikit pon jd lah..kan mama??atleast b4 gi keje tu mesti kasik sinki tu kosong n dapo tu bkilat,kan mama?? ;) kalo nk ikot kan ati ye balik td mmg penat sgt, rs nk tebongkang je sampai pg sok. tp menengokkan sebesar2 periuk x dbasuh, pinggan gelas penoh sinki..dr ujung dapo sampai ke luar hall penuh segala..hmm..serabot btol mata nie..dan2 ilang penatnye wo!

tros aku kutip sume pinggan cawan mangkuk periuk ku campakkan sume kedalam sink,xmuat sink ye bderet atas lantai..haha!! ape lg der??? sental lah sume tuh...24minit berlalu..haa!! siap sumenye. step ke 2, mengelap semua yg dbasuh td sekaligus menyusun smua tu kedalam lemari n akhirnya, mengelap dapo sampai bekilat dan membungkus 2 plastik besar sampah utk dbawa keluar...

next, mengemas ruamg tamu yg penoh ngan brg iman, menggulung tikar n suson balik kerusi2 ktempat asal. sepintas ku tlihat bilik ayahnda bonda..laaaa..sape plak masok tdo nih..xkemas plak katilnye..ni mesti iman laa ni..haish..malasnye nk kemas..tp, kalo ttbe mama balik malam ni, mesti dia geleng pale tgk bilik dia..xpelah..aku kemas la kjap..huhuu..

then, aku angkot semua brg2 aku td wat naik atas, mandi n solat..aaahh!! segarnye badan!! katil mmg sgt2 merinduiku..tapi..bakul kain kotor plak penoh ;( yg bilik mama td x check lg pnoh ke x, tu blom tgk kain yg ada xlipat lg ke x.. pastu tringat, peti ais x kemas xcuci lg... ;(

yup, mama mmg x suroh wat mende ni, ada pon sket2 je laa..skrg saye tau pnatnye jd mama saye..tu blom tmasok pk kan kerenah anak2 n suami tu, masak pon blom tu..wuwuwu..ni br 2hari mama tgglkan umah ni..huhuhu..papepon, mmg tabik ahh kt mama!! ada hikmah nye mama ttbe tgglkan umah utk 2-3hr..dptla aku rase ape yg mama rase n for at least, aku dh tlg ringankan beban mama..biarlaa org x nmpk pon..biarlaa mama xtau skali pon..aku wat ni iklas kerna-Nya,so xperlu nk tunjuk2 k!! besar pahala aku ni tauw ;)

hey, tringat dinner td aku belikan abah n mama nasi bubur kmpg br,byk gile!!ahax!! bangga tau sbb mama n abah makan hasil dr titik peloh aku ;) kate mama,dia br terase nk mkn nasi bubur kmpg br, ttbe ada dpn mate  plak..syukur..ermmm..sedap!! thanx mama :) bselera sungguh mama n abah mknnye..alhamdulillah..biar hanye bubur nasi kmpg br je, x eksklusif lgsg..tp aku bahagia..sronok dpt tgk derg terutama skali mama laa..teruja sgt ngan nasi bubur tu..almaklom..pucuk dicita ulam mdatang..hikhik..nnt senin ni dik beli ayam kmpg tuan faridah plak tau ;)

adduh..kerja2ku masih tbengkalai..cuci kemas peti ais, mesin kain baju n jemor n lipat masok lemari..byk tuh!! sok je laa ye..mata xleh bukak dh nie..huhuhu..nite2 y'olzzz!! zzzzz....

.: earthhana :.

Friday, October 8, 2010

icy ship ;)

                             
juz njoy da pics.. ;)

                             

ni mesti kt kutub kan?? teruja tgk gmbr ni sbb xpnah tgk gmbr2 cemni n xpnah tau kalo kapal2 ni bley jd ais..heheh..i loike.. ;)

.: earthhana :. 

Tuesday, October 5, 2010

munawwarah:enchanting muslimah attire


As per title and d picture above, it is actually about a strong n successful woman name Dato' Tuan Hasnah Tuan Yussof, the founder of 'Munawwarah' which her story had written on madam chair magazine,volume 28.2010.

It all started wif ppl liking how her self-tailored clothes looked on her and her daughter.Slowly, the orders came in as she's the proud owner of five Munawwarah outlets dat market from originally-designed ihram wear,ladieswear,hijabs n tudungs,menswear also accessories events.

The journey begin when she started to sell her own designed ihram to Tabung Haji dat end up wif nothing as she didnt get any favourable response and  after all she had been rejected by over 10 Haji n Umrah  agencies n agents wif sample of her works.

One thing to be most proud of dat now she invented particular tudung and designed it for the Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah.

After all the read, i can feel dat the spirit she put inside herself towards munawwarah success, inspire me lotz and honestly she become one of my fav idol, how i wish to meet her one day,together i'll bring my femli to shop there ;)

Wanna know more?? juz grab it at 7e or mini market or bookstores nearby,really worth it!! ;)

.: earthhana :.

Monday, October 4, 2010

.:perkara tentang wanita berkerjaya :.

antara yang saye bace sebelum saye tidur adalah tntg wanita berkerjaya.kesimpulannye, wanita bekerjaya:

1.memiliki kemampuan diri utk peroleh apa yg diinginkan.


2.perlu menggunakan pda/organizer agar urusan seharian lebih teratur.

3.penampilan penting bg golongan ini.justeru, golongan ini perlu bijak untuk berhias & berfesyen.

4.mahu atau tidak,kamu perlu banyak membaca.hobi ini perlu utk meluaskan pengetahuan dlm byk perkara khususnya dlm kerjaya yg diceburi. membaca juga membantu kamu supaya tidak mudah tertipu.

5.mempunyai peluang besar utk dinaikkan pangkat.

6.berasa lebih yakin bila berhadapan dgn org ramai kerana kamu berkerjaya.

7.sentiasa bangun pagi dan ini membantu kamu menyelesaikan banyak perkara.

8.dihormati dan menjadi idola buat wanita dll.

9.mampu kumpul harta  dan aset sendiri,tidak mengharapkan suami/keluarga/org lain semata2.

10.mencerminkan keperibadian kaum hawa yang hebat, mampu utk berdiri sebaris dgn kaum adam.

Sumber: majalah dan internet.

Thursday, September 30, 2010

me,nana n her nikon d60

after all d mcd nite momen wif my femli..i reach my acer baby n get surfin..mencari blogger template yg best2 utk di upgrade,of coz my fb oso is on..
i see my dearie sista, nana is online..pun begitu aku mengambil mase yg lame utk buzz dia..been thinking to ask her or to suprise her soon on her bday..gez will b d big suprise bday present ever from me to her. pon begitu,aku terase mcm xpuas ati selagi aku x tanye dia..hmm..therefore, aku nanyelaa dia about her bday present soon will b a dslr camera... pergghh!! hebatkannn?? alaaa..ni sbb ada kes lah..kes dimane dgn tidak sengaje camera dslr nikon d60 nana tu has gone bcuz of me.dats y i took d responsiblity to pay back..huhu..xpasal2 pulak..haish.
d stowee begin when i reach home wif her d60 n put it on a dining table,and diz time, hafiz ngan kawan dia ada dok pasang tenet baru, cisco brand, ok! ahax!! then, hafiz tegor : effa bw kmane2 ke camera tu?? aku x igt ape yg aku jwb kt dia, yg aku igt, lps aku tarok atas meja tu, tros aku naik atas. kebetulan ni bulan puase tp aku xpuase n aku x bebuke s dat time 'flow' byk gile watkan aku tlantar kt bilik aku kt atas n xtron2.. bgn pg sok aku nk gi keje tu, aku s usual kompem bw nye camera tu gi opis,ada xde event ye aku bawak je kamera tu..kot2la ada scene2 yg best ttbe..kan. but then aku tgk kt atas meja tu dh xde...hmmm..aku pon diztime mmg rush nk gi opis, so aku x pk pnjg, mebe ada org da kemas kot..ke yaya ke amek main jap..kan..adelaatu, xkemanenye..so aku pon gi opis.
balik je dr opis, aku nanye yaya,nanye iman nanye smorg mane pegi kamera tu..smorg pon jwb tatau...aik..pelik bin ajaib nih..so i recall back my memory wether aku ada wat naik x kamera tuh..tp bile pk balik, if wat naik kamera tuh, kompom2 aku cmpk kt atas katil aku yg besau tu..xkan aku cmpk ke lain dah.hmm..maka,bermulalah episod mencari d60 dlm umah..merata ceruk aku cari, nk nangis aku rase..at d same time cuak tu mmg super hyper nye terase..bknnye murah2 regenye nk ganti balik..riban bhaiiiiii!!! ya tuhan, sapele yg ngambik nih...nk solat pon xleh, ye tgh becuti..haish..
selepas gagal menemuinye, bermulala sesi ke 2, dmane suspek2 utama dihubungi. org ptame yg aku call kompom2laa si hafiz tu..sbb dia rasenye bg aku org terakhir dlm memori aku nih yg tgk d60 tu..n up wif  apiz bermati2an ngaku yg dia xamek d60 tu, rasenye br je dia cte yg d90 br je dia beli dlm RM4500,ilang mase dia g smayang jumaat,dia tggl dlm kete dia even kete tu tinted hyper punye..hmm..nk kate dia amek ye x logik gak cuz dia ni pon super kaya punye org..tp xdele aku tuduh dia,sket pon tak.aku juz nk kpastian je samada aku wat naik kamera tu or aku mmg tggl kt atas meja dining hall tu. katenye si hafiz nie, yg dia igt, aku naik atas tu melenggang je..mmg tggl kamera tu atas meja..tp b4 dia balik tu mmg dh xde kamera atas meja tu n dia mmg bsumpah yg kwn dia yg pasang tenet tu x ameknye..hmm..
next mission is to call ciwan,s she owez come to our house 2-3kali sminggu utk tlg kemas2 umah nie..kot2laa time dia ngemas tu tjumpe kt mane2 tsorok ke..kan..hmm..mmg xde katenye,dia pon da abes korek dh umah nie..adehh..aneh sunggoh!!ter pk kalo2 iman yg amek kamera tu watgi umah kwn2 dia wat main..kan..tp yaya kate x logik sbb dia bw psp dia tu kemane2, umah kwn dia laa..bw gi suraulaa...x ilang pon..dia salu main iphone abah watgi merate, x ilang  xrosak pon..adoyaii..wut else shud i do to get back d camera?? tell me!!! salah saye ke??? haa??? ;(
sminggu berlalu..pencarian dan siasatan lanjutan masih diteruskan walau 1001 kehampaan ditemukan..cuti solat pon dh abes,raye pon ter sgt dkat, nana pon sudah cuti raye..debaran kembali terase..kehangatan kembali membara..huhuhu...ape lg lgkh seterusnye?? jalan buntu jua kujumpa...kpd-Nya ku beserah jua, meraung merintih seadanya...masih tertanya2, siapakah empunya angkara? cukuplah aku terseksa sebegini rupa...kering sudah airmata..sehingga kini xku temui mendenya..sampai tahap menangis x berlagu dh niee..haish...
berbalik kpd cite td, berat utk bertanye,akhirnya..aku tanye juge.. fuhhh...legaaa...pd awal chat, dia mcm xsetuju kalo aku gantikan ngan d3k cuz she said, she's no longer beginner to use da d3k, nana nk d90 munye...pergghh!!! bapak ahhhh!! kamera hafiz yg ilang tu laa kirenye..dalam 3-4riban ke atas tuhh..wuisshh..gile x berbaloi nk ganti d60 dia yg dh almost 2yrs pakai tu..huhu..sowee ye nana.. ;) stil d resposibility is there to buy a nikon dslr camera for her..
entah ngape baik bebeno plak adik aku yg 1 nie..disurohnye simpan aje duit yg diasing khas utk gantian kamera tu. katenye duit tu bley pakai utk manyak mende2 lain lg,nnt pandai2la dia crkan d60 yg ilang tu, tggl lg beli lense n etc je...kalo nk dslr gak, beli utk kegunaan sediri je, lg puas hati, gune hasil titik peluh sdiri...huhu..agak terharu disitu..nnt kalo dh jumpe d60, dh jd ada sorg satu, xyah share2 dah..lg syok..haish. kalo nk ganti wat s a bday present skali pon, ganti je mende lain..cnth mcm tinted kan kete br dia tu ke kan..wahh!! itu dikire gantian yg sgt2 berbaloi2 kot!! wuwuwu..nnt nk amek gmbr bg bday present, ye amek gmbr bg resit tinted kete je laa...hahah!! agak unik disitu.. ;) finally, nana came out wif d idea s uya's wed is around d corner n we need to hav d camera,she suggested for me to go n buy digicam juz like dslr..yup!! pnah tgk azrin pakai skali kt weding mimi kot..x igt..huhu..oklaa, kalo itu yg nana nak, i folo je..yet stil i have 2weeks time to survey b4 uya's wed is on.
hmmm..such a memory..thanx nana!! thanx so much!! proud to hav such a kind n cool sist like u..ahaaxx!! nnt kte g survey dgcam nikon tu eh..pastu kte diskas bile n cmane nk g tinted ur car tuh...kabel dh ada, engineer yg encem,gile2 n single kot..hikhik.. ;)

until then,ja'!!!

.: earthhana :.

Wednesday, September 29, 2010

22 things i like/luv most!! ;)

here we go all my 22 fevret list!!!


1.speeding while driving ;) yet i dun go to karting..no bajet,no time..hmm..


2.capturing..snap!click! snap!! hehe..saye mmg gile bgambar, kene beli dslr cpt2 ni..bajet lg..huhu


3.i luv readin'. kalo beli paper, mcm nk beli semua..br je kene bebel kt abah cuz 1 hari tu beli sampai 5 newspapers, mau laa berjam bacenye, tu xmasok beli magazines,bace blog,..i loike ;)


4. net surfin'..gez i make it more than 10 hours daily..huhu


5. yes, im a vege lovers!!! ;) ;) ;)


6.singin'..i sing wherever i go, whenever i want, wut i ever i do!! ;)


7. i luv arts n im totally blind wif it, saye bute seni,saye mmg x kreatif ;(


8.peugeot 206cc


9.peugeot 207cc


10.suke nk explore restoran


11.charles n keith's stuff


12.traveling


13.suke try sume mende yg xpnah di try


14.suke besepah n suke mengemas ;P


15.suke color2 yg striking


16.suke fesyen tp x pnah mdalami fesyen


17.salvatore ferragamo


18.jovian mandagie


19.belut @eel


20.suke tgk rumah2 mewah..tmpt lepas tensenlaa kirenye


21.cookin'


22.swimmin'


so, korg2..22 points ni byk membantu korg utk sepraiskan aku time bday aku ke, any special days ke..kan...xperlu nk fenin2 pk dah..kan...ahaaxx!! ;)

.: earthhana :.

Thursday, September 23, 2010

tea time wif misz z..

23.09.2010,2.30am
yeah, last 2days, me n misz z had a tea time together at old timer kopi,Bangi. at first, i got lil mad when i failed to rojer her s she gave me so many rizens, kt kmpg lah, ada epoimen laa, nexwik laa..balik johor laa..naik gibap aku di watnye. skali dail nuber dia kompem2laa xdpt, kt toilet laa, xsedar laa..salu sgt kene dail 3-4kali..kdg2 tu pg call, ptg br bjawab...oh shengal..!!
ape2pon, bile dh dpt call dia, bley plak dia nanye, jd ke nk kua?? lorr..bley plak dia nanye aku centu, dh ngape x tanye awal pg td ke..kan..ni dh dkat kol 6 kot..hmm katenye segan, takot ganggu mase aku, kot laa bz ape2 ke..eeeeeeeeeeeeeee!! ya tuhan!! jgn kau uji kesabaranku nie..huhu..
As we reach at d restaurant, aku bjalan laju menuju 'port' aku..tmpt yg salu aku dok bile sampai restoran ni,saje tgglkan misz z kt blkg..bile dh same2 duduk tu, so aku ckplaa..ni tmpt salu fa mkn bubur n kuih..tp limited choice laa..fa x duduk kt kusi meja lain tau, sini je..heheh. so, time order, aku nk order febret bubur aku, bubur pengat ubi but then ubi tu xde, diganti ngan pisang plak..haish..aku ameklaa ubi rebus cecah gula n kelapa wif choc ice!! pergghh!! gile rase mcm kt kmpg dho!! i loike ;) misz z order bihun goreng je n air ape ntah where by aku sket pon xde rase nk try..stakat bihun goreng, kt umah pon bley wat...hahaha!!! jahat btol aku nie..
lepak santai ngan misz z i bebual pasal raye ktorg until aku slowly btau niat aku ngajak dia mkn ptg nie..nk ngajak dia jd kwn tman utk aku gi kursus kt area umah dia tu.. insyaallah kalo bjaye, aku kan wat karier aku, tp aku juz ajak dia suke2 je sbb aku xde kwn, untong dia gak nnt dpt blaja amek pngalaman dr kusus tu kan..agak pelik disitu when i see her water face like she has no feel at all when i talk bout diz..hmm..aik, nk hav fun pon xrase teruja ke?? sgt aneh lah!! n bkn nk kate, agak terok juge bile aku rase dia x bermotivasi lgsg dlm idop dia watkan aku sdikit frust.aku tau dia dgr,fokus ngan ape yg aku cte,tp at d same time aku rase dia dgr..i mean dgr yg x bperasan..mcm x suke pon ada,mcm dia pk kan sumtin pon ada..mcm ada rahsia tpendam je muke dia tu..hmmm... antare 1 soalan cepumas yg aku nanye kt dia, sape u 5yrs comin?? then, easily she said, ntah!!! xtau, cemni jelaa kot..ya tuhan!! skali lg aku rase mcm bengang!! sabo2..huhu..mane taknye, aku mmg pantang org yg sesenang jwb, ntah,xtau nie...nmpk sgt malas ber pk nye..tgk muke dia je, aku plak yg rase down..ampeh siott..hmm..pastu mulelaa kua ceramah motibasi aku nie..haha!! xdele pnjg berjelaa..sket2 je.. ;)
sampaila ktorg abes mkn n i pay for her s diz is our 1st date sinced last 14years..ahaxx!! almaklomlaa, aku kan pemurah..hehe..conclusion yg aku leh wat for diz time, idop perlu/wajib bermotibasi, kene tahu sape kte akan dtg, tujuan kte idop tu pntg, hargai n nikmati setiap detik dan mase yg tuhan bg utk kite idop nie, gune kan sepenohnya utk bekaln spnjg hayat kite dan juge akhirat sane..jgnlaa seskali jd mcm idop segan mati xmau, never b an ordinary ppl,owez b an extraordinary one!! brlaa colorful idop..org tgk pon syok!!!...i loike... ;)
Misz Z luvly dearie, i feel sorry if u read this, x bniat utk ku berkasar bahse dgnmu, diz iz wut my heart tot n says, nuttin much s i really appreciate our 14years of fwenship n d time u spen wif me..hope to hav more fun wif u soon..mmuaahhxx!! luv u babe ;)

.: earthhana :.

Tuesday, September 21, 2010

dari dlm enbeg pompuan...

haish..bile tgk gmbr kt bwh nie..tesenyum je...dr sekecik2 mende sampai sbesar mende, main sumbat je semua..selagi bley sumbat...selagi bley muat..haha!! ;)
ni sume antara collection gmbr2 saye yg di amek dr rata2 website kegemaaran saye ;)
Assalamualaikum..

Again,Im Hana n diz iz ma 2nd post which i put it in to theatre as before sumtin went wrong n I cudnt continue to keep on coloring the wall there n dunweri cuz i'll make it here,InsyaAllah. Hope u olz enjoy every post dat im going to put soon.

Thanx.

.: XOXO :.

earthhana