Friday, October 29, 2010

yesterday's lessons wif En.Wan n En.Azhar ;)

ooh..sudah 12.30 mlm lah..sudah beralih hari..xku sedari..hmm...usai pulang dari majlis di ofis baru, aku tros balik umah n seperti dijangka, mama sedia menyambutku dgn senyuman melebar beserta 1001 soalan..hmm..aduhai mama, jam hampir 11mlm, blom tdo lg? lenkali xyahla tunggu..haish..
tros aku ke dapo, ooh..lega rase ble tgk dapo kmas berkilat..pastinye keje mama..kesian mama..huhuu..then aku naik atas, tros pegi ke bilik blakang..yesss!! 3bakol kain baju yg x terlipat!! haish..terlupe yg cwan xdtg minggu ni sbb g tgk cngah kt klantan..mcm mls je nk lipat, tp kalo x buat, sape lg?? mama laa tu..ish..cian plak..makanya aku laa yg lipat 3 bakul berisi kain tu n mesin oso jemur kain pada jam yg hampir 12 malam!! gr8!! heh. disudahi dgn aku iron baju skola iman utk sok..benci iron kemeja!!! eeeee....!! ape2 pon, kpd mama,even mama xpnah soh adik wat sume nie,tapi..'adik' iklas tauw n ni saje yg dpt adik tolong mama utk hari nie..sket je.. xbyk pon :)
ooh yaa..tajuk kt atas tu?? oo lessons..yup 2 lessons..

1. when i had lunch wif en.azhar..he tot me bout positive life, better future n his experience in construction work..do's n dont's when working especially when wif en.z n en.yusoff.yeah..!! i loike..membuatkan aku terkagum sejenak ;)

2.melihat fatin tlg en.wan wat profile byk2..katenye utk nexweek n coming..wahh!! prepare sesiap..aku pon ada wat tp x sebanyak tu dan x seawal tu ;) pastu mlm nye, incek wan ckp, 'jap isyak da nk masok,smayang sesiap dulu br gerak gi opis br..huish! solat on time tuh!! x btanggoh2 solatnye..gud2!! hmm.. i can see his attitude, salu ada early prepation n agak tsusun disitu.. bkn keje aje tp diri sdiri gak..hmm..1 mende yg patot dicontohi.. :)

yeah, sjak knal incek wan ngan incek azhar selama 10bulan ni, they owez tot me positive things n gimme spirit towards life n work.n the most important thing is they never get angry wif me..ahaxx!! yea!! ;) erm..kutuk?? erkk..tu saye xtau..n tamau amek tau..hehehe.. ;) bknnye ape, jarang2 sgtla nk jumpe org yg salunye postif ,snang bg nasihat n sapot nie.. kbanyakkanye utk sonot je, bile kite susah ye bykla alasan derg..hmm.. utk pauw..apetah lg..besepah kot!! yg stab back?? xyah tgk pon saye nmpk..xyah dgr pon saye tauw sape...yg paling terok tu, bagi saye, yg hipokrit n yg 'play-safe' lah..hah!! bijak2!! gile senang menindas.. damn!! i hate it!! gile x iklas idop kau!! huh.. aduhai manusia..macam2!! sabo je laa..

ape2pon, a very big thanx to incek azhar n incek wan!! wa respek lu arr!! sowee manyak2 sbb saye tau saye ni xpakar x sebaik korg..sowee eh..guide me owez k ;)

lastly, yg paling aku hepi arini bile tgk 1 opis bkumpol utk solat berjemaah bersame..ngan bos2 skali menurunkan darjatnya sbg bos bersatu bersame dgn pekerja2nya sebaris dlm 1 saf,tunduk menghadap yg Maha Esa,Yg Maha Agung..ya tuhan! rase mcm nk amek video je wat knang2an..bkn snang tau! once in a blue moon kot..hehe...aduhai..sejuk hati aku tauw...tesenyum til now, kan best kalau hari2 cemni..aminn ;) :) :) sekian.... :)

.: earthhana :.

Wednesday, October 27, 2010

saji tok ti vs lady gaga

Grab this from out of nowhere juz to share wif u all..tatau sapa punya kurija laa nie..jahat btol..huhuhu..

.: earthhana :.

Friday, October 15, 2010

video sempena kejayaan atlet malaysia..congratz!! ;)

well, nie video lame,bkn stakat utk atlet kite yg pecah rekod, pecah target 12 emas..untuk kite2 semua pon boleh, untuk naik kan shemangat...so, enjoy... ;)

video

.: earthhana :.

Thursday, October 14, 2010

Funny Ruben n Maher Zain's song..i loike ;)

stil in maher zain's mode s he's stil in Malaysia..so, njoy da vc..i loike ;P

video

Tuesday, October 12, 2010

keterujaan wardina bertemu maher zain

Alahai..bertuahnye badan,free2 je dpt jumpe maher zain..hmmm.layanzz...semangat gile wardina tu!! i loike ;)

video

Sunday, October 10, 2010

4 dan Imam Syafie..same2 kite amalkan.

  • Empat perkara menguatkan badan

1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas

  • Empat perkara melemahkan badan

1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam

  • Empat perkara menajamkan mata

1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih

  • Empat perkara merosakkan mata

1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat

  • Empat perkara menajamkan fikiran

1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama

  • 4 CARA TIDUR

1. TIDUR PARA NABITidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit danbumi.
2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAHMiring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solatmalam.
3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBAMiring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyakdimakan.
4. TIDUR SYAITANMenelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

* Kalau ada kesudian .. Tolong sebarkan maklumat ini kepada saudara Muslim - Muslimat yang lain agar menjadi amalan kepada kita semua. Ilmu  yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yangmengajarnya meskipun dia sudah mati.

hari penat saye tp xpe.. ;)


 alaa...dh 12.35pg ke..dh masok hr ahad lah..adduhh..cptnye mase..huhu..penatnye rase..jam segini br bley rehat..haish..sok tatau la bgn kol bape..huhu..sok xde sape pon kt umah nie..bgnla kol bape pon..ahaxx!! ;) bknnye ape..letih tau..br je abes kemas umah yg berantakan kt bwh nie..uhuk uhuk..tringat plak kt mama. hmm..

mama dearie, adik tau mama x sengaje tgglkan umah berantakan cemni, ni mesti lps majlis kt umah ni, mama tros bekejaran gi kl kan? tu yg xsempat kemas tu..hmm..xpe, adik faham. bknnye adik xbiase kemas umah, hari2 pon adik kemas,kan mama kan? x banyak ye sikit pon jd lah..kan mama??atleast b4 gi keje tu mesti kasik sinki tu kosong n dapo tu bkilat,kan mama?? ;) kalo nk ikot kan ati ye balik td mmg penat sgt, rs nk tebongkang je sampai pg sok. tp menengokkan sebesar2 periuk x dbasuh, pinggan gelas penoh sinki..dr ujung dapo sampai ke luar hall penuh segala..hmm..serabot btol mata nie..dan2 ilang penatnye wo!

tros aku kutip sume pinggan cawan mangkuk periuk ku campakkan sume kedalam sink,xmuat sink ye bderet atas lantai..haha!! ape lg der??? sental lah sume tuh...24minit berlalu..haa!! siap sumenye. step ke 2, mengelap semua yg dbasuh td sekaligus menyusun smua tu kedalam lemari n akhirnya, mengelap dapo sampai bekilat dan membungkus 2 plastik besar sampah utk dbawa keluar...

next, mengemas ruamg tamu yg penoh ngan brg iman, menggulung tikar n suson balik kerusi2 ktempat asal. sepintas ku tlihat bilik ayahnda bonda..laaaa..sape plak masok tdo nih..xkemas plak katilnye..ni mesti iman laa ni..haish..malasnye nk kemas..tp, kalo ttbe mama balik malam ni, mesti dia geleng pale tgk bilik dia..xpelah..aku kemas la kjap..huhuu..

then, aku angkot semua brg2 aku td wat naik atas, mandi n solat..aaahh!! segarnye badan!! katil mmg sgt2 merinduiku..tapi..bakul kain kotor plak penoh ;( yg bilik mama td x check lg pnoh ke x, tu blom tgk kain yg ada xlipat lg ke x.. pastu tringat, peti ais x kemas xcuci lg... ;(

yup, mama mmg x suroh wat mende ni, ada pon sket2 je laa..skrg saye tau pnatnye jd mama saye..tu blom tmasok pk kan kerenah anak2 n suami tu, masak pon blom tu..wuwuwu..ni br 2hari mama tgglkan umah ni..huhuhu..papepon, mmg tabik ahh kt mama!! ada hikmah nye mama ttbe tgglkan umah utk 2-3hr..dptla aku rase ape yg mama rase n for at least, aku dh tlg ringankan beban mama..biarlaa org x nmpk pon..biarlaa mama xtau skali pon..aku wat ni iklas kerna-Nya,so xperlu nk tunjuk2 k!! besar pahala aku ni tauw ;)

hey, tringat dinner td aku belikan abah n mama nasi bubur kmpg br,byk gile!!ahax!! bangga tau sbb mama n abah makan hasil dr titik peloh aku ;) kate mama,dia br terase nk mkn nasi bubur kmpg br, ttbe ada dpn mate  plak..syukur..ermmm..sedap!! thanx mama :) bselera sungguh mama n abah mknnye..alhamdulillah..biar hanye bubur nasi kmpg br je, x eksklusif lgsg..tp aku bahagia..sronok dpt tgk derg terutama skali mama laa..teruja sgt ngan nasi bubur tu..almaklom..pucuk dicita ulam mdatang..hikhik..nnt senin ni dik beli ayam kmpg tuan faridah plak tau ;)

adduh..kerja2ku masih tbengkalai..cuci kemas peti ais, mesin kain baju n jemor n lipat masok lemari..byk tuh!! sok je laa ye..mata xleh bukak dh nie..huhuhu..nite2 y'olzzz!! zzzzz....

.: earthhana :.

Friday, October 8, 2010

icy ship ;)

                             
juz njoy da pics.. ;)

                             

ni mesti kt kutub kan?? teruja tgk gmbr ni sbb xpnah tgk gmbr2 cemni n xpnah tau kalo kapal2 ni bley jd ais..heheh..i loike.. ;)

.: earthhana :. 

Tuesday, October 5, 2010

munawwarah:enchanting muslimah attire


As per title and d picture above, it is actually about a strong n successful woman name Dato' Tuan Hasnah Tuan Yussof, the founder of 'Munawwarah' which her story had written on madam chair magazine,volume 28.2010.

It all started wif ppl liking how her self-tailored clothes looked on her and her daughter.Slowly, the orders came in as she's the proud owner of five Munawwarah outlets dat market from originally-designed ihram wear,ladieswear,hijabs n tudungs,menswear also accessories events.

The journey begin when she started to sell her own designed ihram to Tabung Haji dat end up wif nothing as she didnt get any favourable response and  after all she had been rejected by over 10 Haji n Umrah  agencies n agents wif sample of her works.

One thing to be most proud of dat now she invented particular tudung and designed it for the Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah.

After all the read, i can feel dat the spirit she put inside herself towards munawwarah success, inspire me lotz and honestly she become one of my fav idol, how i wish to meet her one day,together i'll bring my femli to shop there ;)

Wanna know more?? juz grab it at 7e or mini market or bookstores nearby,really worth it!! ;)

.: earthhana :.

Monday, October 4, 2010

.:perkara tentang wanita berkerjaya :.

antara yang saye bace sebelum saye tidur adalah tntg wanita berkerjaya.kesimpulannye, wanita bekerjaya:

1.memiliki kemampuan diri utk peroleh apa yg diinginkan.


2.perlu menggunakan pda/organizer agar urusan seharian lebih teratur.

3.penampilan penting bg golongan ini.justeru, golongan ini perlu bijak untuk berhias & berfesyen.

4.mahu atau tidak,kamu perlu banyak membaca.hobi ini perlu utk meluaskan pengetahuan dlm byk perkara khususnya dlm kerjaya yg diceburi. membaca juga membantu kamu supaya tidak mudah tertipu.

5.mempunyai peluang besar utk dinaikkan pangkat.

6.berasa lebih yakin bila berhadapan dgn org ramai kerana kamu berkerjaya.

7.sentiasa bangun pagi dan ini membantu kamu menyelesaikan banyak perkara.

8.dihormati dan menjadi idola buat wanita dll.

9.mampu kumpul harta  dan aset sendiri,tidak mengharapkan suami/keluarga/org lain semata2.

10.mencerminkan keperibadian kaum hawa yang hebat, mampu utk berdiri sebaris dgn kaum adam.

Sumber: majalah dan internet.